S600 вече има VR10 ниво на балистична защита, правейки го най-сигурната кола в света.

 

Ако сте купувач на бронирани европейски лимузини (сигурни сме, че много от читателите ни са), то дебюта на Mercedes-Maybach S600 Guard е като пускането на нов iPhone.

Новото превозно средство на немския бранд е предназначено да запази държавни глави, кралски особи, олигарски и други VIP личности от всякакви сериозни наранявания, причинени от огнестрелни оръжия.

Съгласно Директива BRV 2009 Версия 2 (устойчиви на куршуми превозни средства) и Директива ERV 2010, нивото на защита VR10 сертифицира за устойчивост срещу стоманено-ядрени куршуми изтреляни от пушка, по прозорците и каросерията на автомобила. Това е първият брониран лек автомобил, който Балистичният орган в Улм, Германия, сертифицира до този стандарт. До сега, автомобилопроизводители като BMW, Audi и Mercedes предлагат само VR9 ниво на защита в най-добрите си автомобили.

Имайте предвид, че този Maybach е различен от редовния S600 Guard, който беше обявен преди няколко години, като предлага по-дълга с 20см. база и всички допълнителни луксозни екстри, които човек би очаквал от един Maybach. Докато по-голямата част от оборудването не е опомената в рилийза на Mercedes, може да очаквате акри от мека кожа, накланящи се и масажиращи задни седалки както и възглавници, сред всички други изкушения, които изтласкват цената на не-брониран Maybach над $200,000. От Мерцедес казват, че колата разполага и с иновативен „усилвател на гласа“, който приемаме, че значи някакъв вид външен високоговорител, който ще Ви позволява да помолите хората да спрат да стрелят по вас, моля.

Няма опоменати силови подобрения, но стандартния битурбо V12 осигурява 523 к.с. и 612 Hm въртящ момент, които трябва да бъдат достатъчни, за да задвижат високо защитеният Maybach далеч от опасностите. Защитните материали включват парчета от специална стомана, които са вмъкнати между каросерията и външните панели на тялото, като се припокриват в ключови точки, осигурявайки „цялостна балистична защита“. Прозорците са по-дебели от на предшественика и са покрити с поликарбонат отвътре, за да защитят пътниците от всички последици при атака.

Освен от куршуми, Maybach S600 Guard предпазва от експлозиви както от страни, така и под отделението за пътниците, спечелвайки ERV 2010 рейтинг, което със сигурност звучи впечатляващо, въпреки че критериите за определяне и изпитване на тази класация не са в публичното пространство. Maybach S600 Guard претендира, че предлага най-високото ниво на защита на разположение сред невоенните превозни средства.

Цената на сигурността на Mercedes-Maybach S600 Guard ще бъде около половин милион евро. Ако все пак искате да изхарчите повече, можете да изчакате излизането на лимузината  Mercedes-Maybach Pullman, която със сигурност също ще покрие VR10 ниво на защита.

 

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА ГТП