4 лесни стъпки за справяне с конденза на стъклата два пъти по-бързо, използвайки науката.

 

Зима е. Ако карате кола, която е била паркирана отвън, знаете какво означава това. В колата е толкова студено, че дори пингвин би измръзнал, а на всичкото отгоре предното стъкло е изпотено.

Кофти.

Как да се отървете от кондензацията? Пускате бутона за размразяване на стъклото?

Някои автомобили имат един единствен бутон за размразяване на всички прозорци, но повечето изглеждат така:

Тъй като бързате, въпросът който изниква е - Коя е оптималната комбинация от настройки, която ще изчисти стъклото най-бързо?

Повечето хора просто пускат горещ въздух към стъклата, но какво става ако използваме студен въздух?

А трябва ли да използваме рециркулация на въздуха или въздух отвън и пускането на климатика и отварянето на прозорците ускорява ли процеса? Ако да, с колко?

Един любознателен пич на име Марк Робер тества всяка комбинация за справяне с изпотяването на стъклата в автомобила и откри начин, който е два пъти по-бърз от другите методи. Това означава, че ще получите желаната видимост през стъклото за половин време.

Вижте видеото по-долу, за да видите обясненията на Марк за това какво се опитва да постигне и как провежда своите експерименти, които са завладяващи, а резултатите са наистина впечатляващи.

В крайна сметка, научният метод е доста прост:

  1. Включете нагревателя на пълен ход
  2. Включете климатика
  3. Изключете вътрешната циркулация на въздуха
  4. Отворете наполовина прозорците
     

Включването на нагревателя е очевидно, нали? Но определено проверете видеото, защото Марк има някои подкрепени от науката съвети, които ще ускорят процеса допълнително.

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА ГТП