Невероятното окачване на BOSE и защо не се стигна до производство?

 

При избора на автомобил "гладката возия" е един от най-важните критерии, на който повечето от купувачите обръщат внимание.

Различните видове автомобили возят по различен начин, но след 24 години разработка, BOSE (да, компанията с озвучителните системи) успя да създаде автомобилно окачване, което е коренно различно от всичко друго на пазара.

През 1980, от BOSE започнаха работа по секретен проект, с който се надяваха да променят автомобила завинаги – система от електромагнитно окачване, под кодовото име „Project Sound”.

Технологията е била проектирана да запазва колата ултра стабилна, без значение през какви неравности преминавате, а също така е способна дори и да прескача препятствия.

Много от докосналите се до магическото окачване са били очаровани от работата му и казвали, че това е била най-добре возещата кола, на която са се качвали.

Проекта е бил наблюдаван от марки като Jaguar, Mercedes, Honda и Ferrari, които са изявявали особен интерес към него.

Сигурно се питате, защо след като вече технологията я има от известно време, все още не е влязла в масово производство? Не знаехме какво се случва със сигурност, до сега. И да, сигурно се досещате за точната причина.

От BOSE разкриха съдбата на проекта пред света във това видео от CNET.

За съжаление разходите за осъществяването на проекта и теглото на автомобила след интегрирането на системата се оказали прекалено високи, което от своя страна би попречило на масовото й производство. 

Въпреки това, технологията продължава да живее в някои от другите проекти на компанията като Bose Ride - специална седалка за шофьори на камиони, чиято ефективност също е впечатляваща.

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА ГТП